Aanrader
Van uitgeverij Phoenix Books mocht ik het prachtige exemplaar Verdrinken. In een zee van sterren ontvangen. Het is geschreven door Tanya Mostien wat voor mij nog een onbekende auteur is maar dat maakt het kezen extra leuk.
Het boek ziet er in één woord geweldig uit. De cover loopt mooi door in de sprayed edges.
Verdrinken in een zee van sterren is een gevoelig boek over een jong persoon die worstelt met emoties, verlies en het vinden van zichzelf.
De schrijfstijl van Tanya Mostien is vlot en beeldend en hierdoor erg goed te volgen. Ze gebruikt veel beelden zoals een zee en de sterren om gevoelens duidelijker te maken. Actie vind je niet in het boek maar gaat vooral om gedachten en gevoelens.Het boek leest voor mij wel wat langzaam maar hierdoor leer je de hoofdpersonage wel goed kennen.
De personages komen geloofwaardig over.. Anna is gevoelig en onzeker. Ze denkt veel na en heeft moeite gevoelens onder woorden te brengen.De bijpersonages zijn minder uitgewerkt maar hebben wel Zij hebben meer een ondersteunende rol. Zo dragen ze allemaal bij aan de groei van Anna. Ze zijn niet perfect en maken soms fouten of vreemde keuzes , maar juist dat maakt ze menselijk. Thema’s zoals eenzaamheid, onzekerheid en hoop spelen een grote rol.
Verdrinken in een zee van sterren is geen luchtig verhaal en moest er wel mijn concentratie bijhouden. Een roman die je laat nadenken en meeleven.
Hou je van psychologische en gevoelige verhalen? Dan is dit boek zeker een aanrader