Advertentie


Karin Hazendonk raakte op jonge leeftijd al gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. Na het schrijven van jeugd en kinderboeken volgden er bij uitgeverij letterrijn twee thrillers en een aantal korte verhalen.

Haar vorige thrillers waren Waanidee en De dood heeft blauwe ogen. Beide heb ik mogen lezen . Mijn verwachtingen waren daarom hoog en ik kan zeggen dat het volledig aan mijn verwachtingen heeft voldaan.

Het verhaal in Ongenadig gaat over Anouk Smeets, die na een personeelsfeest een relatie krijgt met Sven Bogerd. Ondanks dat Sven haar op handen draagt, twijfelt ze enorm als Sven vraagt of ze bij hem in wil trekken. Aangespoord door haar zus Miranda, besluit ze het dan toch te doen. Algauw komen er de eerste problemen in hun relatie .Al snel blijkt Sven twee gezichten te hebben en niet de man te zijn wat Anouk dacht dat hij was en wat te denken van zijn vreemde hobby. Ook reageert hij heel wisselend naar Anouk toe als zij een ongelukje heeft gehad. De ene keer is hij heel zorgzaam om haar daarna compleet te negeren. Wanneer Sven haar medicijnen geeft , valt ze in een diepe slaap en wordt haar leventje een hel.

Karin Hazendonk heeft, zoals ik van haar gewend ben, een fijne manier van schrijven . Het verhaal is goed te volgen en ze heeft het heel beeldend omschreven. Je ziet het allemaal zo voor je wat je af en toe wat buikpijn geeft. Ook zijn de personages sterk neer gezet. Ruw en puur en de angst is echt te voelen. Dit geeft het verhaal iets extra’s. Vooral bij Sven krijg je echt de kriebels. Tenenkrommend lees je de gruwelijke scenes in het boek.

Het verhaal wordt in verschillende perspectieven verteld en deze staan aangegeven aan het begin van een hoofdstuk. De hoofdstukken zijn van een goede lengte en je blijft doorlezen. De spanningsboog staat constant op scherp en naar het plot toe wordt je nog eens extra wakker geschud. Wat een spectaculair einde zeg. Mijn complimenten

Een ongenadig goed boek en ik kan niet anders dan de volledige 5 sterren geven. Dit boek zou verfilm moeten worden.

Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Uitgever: Letterrijn
Aantal pagina’s: 328
ISBN nummer: 9789491875878

Reacties op: Ongenadig goed

160
Ongenadig - Karin Hazendonk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker