Een feest vol herkenning

IngeBrun 14 oktober 2025
Op de socials zag ik het boek Ontmaskerd voorbij komen van Marjon Weerink. Ontmaskerd speelt zich af in het mooie Twente waar ik zelf ook woon en hierdoor moest ik het boek gewoon lezen en heb er geen spijt van. Wat een geweldige feelgood.

In Ontmaskerd lezen we het verhaal van Essie en Ralph. Ze wonen samen en zijn gelukkig met elkaar. Het jaarlijkse feest komt eraan en beide kijken uit naar het gemaskerd bal. Tijdens dit feest gebeurt er iets wat het leven van Essie en Ralph aan het wankelen zet.

Het t al a heurd….?

Geniaal. Wat een geweldig verhaal. Ik werk zelf op een pg-afdeling/ouderenzorg en genoot enorm van de gezellige koffiemomenten en de chaos die er soms heerst in de huiskamer. Ik vond het heel herkenbaar en geweldig om over te lezen vooral als het zo goed is geschreven . Ook de plaatsen en of plekken komen me bekend voor.

Dit boek heeft echt mijn hart gestolen. Ontmaskerd is grappig, vlot en beeldend beschreven. Een feelgood die je af en toe heerlijk laat lachen maar wat je ook soms kan raken.

Marjon Weerink heeft de gave om personages tot leven te brengen alsof je ze zelf kent. Essie is een schat van een meid . Ralph een goedzak maar wat saai. De moeder van Essie heeft zo haar gebruiksaanwijzing, en zo zijn alle personages die voorbij komen heerlijk menselijk . Al de personages zijn realistisch en mooi uitgewerkt.

Ik heb echt vanaf het begin tot het einde enorm genieten van het boek. Het leek wel een Hallmarkfilm in boekvorm.

Marjon, blijf lekker zo schrijven dan blijf ik je boeken lezen

Meer recensies van IngeBrun

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!