Niets is wat het lijkt

IngeBrun 28 februari 2026
Met dank aan Letterdelta mocht ik het boek Achter haar schaduw lezen van Petra Spark.
De cover is mysterieus en spannend na het boeklezen is zowel de cover als de titel erg goed gekozen .

In Achter haar schaduw leren we privédetective Robin Pauwels kennen en haar assistent Kevin. Beide hebben een opdracht . Robin krijgt de opdracht om de verdwenen zakenman Gabor Szteenislov op te sporen. Terwijl zij hier druk mee bezig is gaat Kevin op zoek naar de verdwijning van een dakloze man.

Wat een geweldige goede en spannende thriller. Petra Spark weet heel goed sfeer en gevoel in het verhaal te brengen , die je een duister en onheilspellend gevoel geeft. Gedurende het verhaal weet ze dit onheilspellende gevoel langzaam te versterken waardoor de spanning toeneemt.

Er zit goed tempo in het verhaal maar wel moet je er je gedachten goed bij houden om geen detail te missen. Spark heeft de personages met aandacht en gevoel neergezet. Je leest zowel uit het perspectief van Robin en Kevin en dan is er nog een tijdslijn naar het verleden dat je kippenvel bezorgt.

Mooi om te lezen hoe Robin en Kevin met elkaar omgaan, hoe ze worstelen met zichzelf en de omgeving. Daarnaast beide een zaak die los van elkaar lijken te staan maar die toch samen komen in een geweldige ontknoping.

Achter haar schaduw is een psychologische thriller vol vaart en plotwendingen. Een intens, spannende en goed opgebouwde thriller die onder je huis kruipt

Meer recensies van IngeBrun