Donker, intens en menselijk tot op het bot
Van uitgeverij Phoenixbooks mocht ik het boek Dodencel lezen van Sterre Carron waarvoor dank. De cover en de titel straalt spanning uit. Ik verwacht een bloedstollende thriller zoals ik gewend ben van Sterre Carron.
In Dodencel volgen we hoofdinspecteur Erin De Donder. Er wordt een naakte man gevonden, zijn gezicht verborgen achter een gipsmasker. Naast hem liggen. Twee vrouwenarmen in een U-vorm om hem heen.
Voor Erin is het meteen duidelijk dat ze met een gruwelijke moordenaar van doen heeft. Het is niet zomaar een moordenaar maar iemand die moord uit ritueel geweld. Erin stort zich vol op de zaak maar raakt verstrikt in het spel van de moordenaar .
Carron opent me een lugubere moord die meteen duidelijk maakt dat dit weer in ijzingwekkende thriller wordt. Dodencel grijpt je meteen vanaf de eerste bladzijde vast en laat je ook niet meer los. Je wil door blijven lezen.
.Zoals we gewend zijn, schrijft Carron beeldend en met een vlotte pen. Het is realistisch en juist dat feit maakt het spannend en dreigend.De spanning en combinatie met de vlotte schrijfstijl zorgt opnieuw voor een geweldige leeservaring.Je voelt de spanning ook echt maar ook dat achter de gruwel een heel verhaal schuil gaat wat je diep raakt.
Erin De Donder wordt mooi uitgewerkt. Iemand die menselijk is en ook haar fouten maakt en worstelt met haar eigen emoties. Dit maakt haar maar ook het verhaal erg geloofwaardig.
Het verhaal wisselt zich af in het onderzoek en met flash backs naar het verleden toe en langzaam krijg je te weten waarom de moorden plaatsvinden. De verwijzingen naar Rwanda geven het boek extra diepte en maken duidelijk wat een trauma met iemand kan doen. Een thriller vol verrassende wendingen en een goed opgebouwd plot.
Carron schrijft erg gedetailleerd wat niet voor iedereen is weg gelegd maar waar ik persoonlijk enorm van geniet. Het is puur en rauw.
Hou je van spanning, cliffhangers en onverwachte wendingen? Dan moet je echt Dodencel gelezen hebben.
Dat je kon schrijven Sterre, wist ik wel maar met Dodencel heb je me weer ontzettend weten te verrassen.