Een boek vol warmte en personages die je in je hart sluit

IngeBrun 30 september 2025
Sara’s geheim is het 2e deel in de Geheimen serie van Angelique van Dongen en is het vervolg op Merels geheim.

Je maakt kennis met Sara. Tijdens een vriendinnenweekend op Texel leert ze Tobias kennen. Ze is op slag verliefd en beginnen een relatie. Al snel blijkt Tobias niet te zijn wie hij is. Als Sara ook nog eens zwanger blijkt te zijn stort haar wereld voor even in. Sara moet moeilijke keuzes maken maar hoeft niet op steun van haar ouders en Tobias te rekenen.
Sara besluit te verhuizen en ze krijgt een mooie baan aangeboden bij Odilly’s, de babyzaak van Merel ( uit het 1e deel). Merel kan deze baan goed combineren met haar baby Noa die ze mee mag nemen. Dan ontmoet ze Pim en al snel groeit er een warme vriendschap op maar alles verandert wanneer Tobias weer van zich laat horen.

Sara’s geheim is een ontroerend en liefdevol feelgoodroman die ik iedereen aanraad om te gaan lezen. Van Dongen bezit een fijne,vlotte schrijfstijl en heeft het talent om de personages levensecht te laten aanvoelen. Hierdoor wordt je het verhaal ingezogen.

De verhaallijn is opzichzelfstaand maar gedurende het verhaal keren oude personages terug. Je ervaart een fijne vriendschap van een mooie groep mensen die stuk voor stuk mooi zijn uitgewerkt. Sara;s grote ontwikkeling is bewonderingswaardig te noemen.

Door de fijne en beeldende schrijfstijl zie je het verhaal als een film aan je voorbij gaan. Richting het plot word je zeer verrast door een wending in het verhaal die je niet ziet aankomen.

Ik heb intens genoten en kijk nu al uit naar het volgende deel. Een dikke 5 sterren voor dit tweede deel. Een boek vol warmte, mooie personages die je in je hart sluit.

Meer recensies van IngeBrun

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!