Thuishaven
Met dank aan de auteur Kirstin Rozema mocht ik haar boek Thuishaven lezen.
Het boek heeft een mooie warme cover. Je ziet een vrouw wandelend in het bos. Het maakt je nieuwsgierig naar wie ze is.
We maken kennis met Netta. Ze is weduwe en al haar kinderen besluiten tegelijk het huis te verlaten. Netta heeft last van het lege nest syndroom maar besluit er het beste van te maken en niet eenzaam te worden. Ze neemt wat dieren in huis. Tijdens een wandeling ontmoet ze Caz, een man met PTTS. Ze raken aan de praat en spreken vaker met elkaar af wat leid in een mooie vriendschap. Caz woont in een heel klein huisje en wanneer er naast hem een verbouwing aan de gang is , besluit Netta dat hij maar bij haar komt logeren. Dit tegen de wil van haar kinderen.
Thuishaven is een prachtige roman. Dit boek heeft echt alles wat je van een mooie roman verwacht ; liefde, humor, ontroering ,rouw, verdriet. Kirstin Rozema weet deze thema’s goed te combineren.
Kirstin schrijft vlot en zo beeldend dat je erg met Netta meeleeft. Niet alleen Netta is goed uitgewerkt ook Caz , de kinderen en de vriendin worden goed uitgewerkt. Je voelt bij een ieder de emoties en de auteur weet de personages echt tot leven te brengen.
Thuishaven is een heerlijke roman met prachtige personages. Het is zo’n verhaal waarbij je steeds denkt nog één hoofdstukje lezen maar voordat je er erg in hebt, het boek uit is