Revanche
Via sociale media van de auteur Suzanna Esther zelf, mocht ik het boek Revanche lezen. De cover viel meteen op. Een soort van voodoo poppetje, dat moet wel een spannend boek zijn.
Rachel heeft van een erfenis een B&B gekocht in Bretagne. Om goed rond te kunnen komen verhuurd ze de kamers en geeft ze workshops. De inwoners houden niet van mensen van buitenaf en laten dit ook goed merken. Vooral wanneer er besloten wordt dat er een snelweg komt en dit over het land gaat van Rachel. Wanneer ze de strijd aan wil gaan met de dorpsbewoners staat ineens haar dochter voor haar deur en alsof dit nog niet genoeg is staat even later haar broer op de stoep.
Door de vele namen en de gebeurtenissen koste het me even om in het verhaal te komen. Ongeveer halverwege het verhaal weet het me te pakken. Zowel de hoofdpersonages en de dorpelingen zijn mooi uitgewerkt net als de omgeving. Op sommige momenten miste ik wel de echte spanning. Het mocht van mij nog spannender.
Het verhaal is opgedeeld in twee stukken. Het eerste deel speelt zich af in de winter en het tweede deel in het voorjaar. Met regelmaat lees je terug naar het verleden en kom je langzaam achter de geheimen. Het verhaal is vlot geschreven , en zit goed in elkaar. De hoofdstukken zijn van een goede lengte. De ontknoping is verrassend.
Revanche krijgt van mij 4 sterren
Revanche krijgt van mij 4 sterren