Een hartverwarmende roman met een vleugje mysterie
Toen ik begon met lezen voelde het als een luchtige roman maar al snel blijkt dit boek een prachtige, hartverwarmende en emotionele roman te zijn met een vleugje mysterie. Het speelt zich af aan de idyllische Ierse kust, waar alle mensen uit Roone Bay en omgeving met allerlei draadjes aan elkaar verbonden zijn. Dat merk je als lezer ook, iedereen helpt elkaar en kent elkaar. Af en toe gaat het verhaal terug in de tijd, langzaam leren we zo de verhalen van de personages en hun geheimen kennen. Grace sluit je al snel in je hart, een sterke vrouw die vlucht met haar dochter, weg van haar overheersende echtgenoot en in Ierland leert ze zichzelf weer kennen en wordt ze de vrouw die ze altijd had moeten zijn. En als je het minst op zoek bent komt de echte liefde op je pad, als je het toelaat..
"Jaren geleden gaf de oma van Grace haar kleindochter de sleutel van haar Ierse cottage, voor als Grace ooit een veilige haven nodig zou hebben. Nu is dat moment gekomen en denkt ze eindelijk een thuis voor haar en haar dochter Olivia te hebben gevonden. Maar het uit elkaar vallende huisje lijkt in niets op de nieuwe start die ze zich had voorgesteld. Ze zoekt hulp bij timmerman Sean, die haar ondanks alles aan het lachen kan maken.
De vondst van een hartverscheurende brief zet haar leven op zijn kop. De waarheid over haar grootmoeders plotselinge vertrek uit Ierland stelt Grace voor de vraag: moet ze het verleden haar toekomst laten bepalen?"
Daisy O'Shea woont zelf in Ierland en dat merk je want het verhaal komt tot leven voor je ogen door haar beeldende schrijfstijl en haar personages voelen levensecht.
"Ik blijf op de brug even staan om over de baai uit te kijken. De zon schijnt, er staat geen zuchtje wind. De zee is kalm en weerspiegelt de lucht erboven. Ik voel dat er iets in me verschuift. Als een verwaarloosde plant die in de zon wordt gezet, voel ik dat ik sterker en gezonder wordt".
Wat een sterke vrouw is Grace, je krijgt steeds meer bewondering voor haar. En dan ontdekt ze een geheim uit haar oma's geschiedenis, een geheim dat alles op zijn kop zal zetten.
De knappe Sean gaat haar helpen om het huis van haar grootouders op te knappen maar al snel lijkt er meer dan vriendschap te zijn tussen hun...zal Grace meer vinden in Ierland dan alleen een veilige haven?
Wat een prachtig boek met een ontroerend einde waarin alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Een boek vol romantiek, verloren liefdes en geheimen. De magie van Ierland is voelbaar in dit mooie verhaal en ik heb het met een warm hart en een glimlach op mijn gezicht dicht geslagen. Gelukkig verschijnen er nog 2 delen in deze mooie serie en ik ben er nu al heel benieuwd naar!