Een hartverwarmende feelgood met levensechte personages

Ingrid Lemmens 14 augustus 2025
Met dit boek heeft Manuela Inusa weer een heerlijk verhaal geschreven om bij weg te dromen. Het is een romantisch verhaal vol feelgood maar ook een verhaal vol levensechte personages met herkenbare emoties en dat geeft wat meer diepgang. Ik vind deze serie heerlijk om te lezen en dit deel was echt heel erg mooi! In elk hoofdstuk staat een van de drie hoofdpersonages centraal en zo leer je ze allemaal goed kennen: Liam praat niet graag over zijn verleden en het is duidelijk dat er iets pijnlijks gebeurd is, maar wat?
Victoria (Vicky) is erg gekwetst in haar vorige relatie en is wel klaar met de liefde maar als de knappe schrijver Liam op de boerderij verschijnt...
En Abigail (Abby) is een personage dat niet perfect is en keuzes maakt die je soms niet kunt begrijpen en dat geeft wat extra's aan het verhaal en raakte me diep.

"Victoria heeft een heerlijk en druk leven op de geliefde walnootboerderij van haar familie. Sinds het overlijden van haar moeder runt ze de boerderij met behulp van haar vader. Ze heeft weinig tijd voor zichzelf – of de liefde.
Schrijver Liam voelt na zijn zeer succesvolle debuutroman de druk om de hoge verwachtingen voor een volgend boek waar te maken. Een krantenartikel over een idyllische walnootboerderij in Californië geeft hem hoop op nieuwe inspiratie.
Vicky’s oudere zus Abigail verliet als tiener de boerderij in de hoop het in Hollywood te maken. Ze kwam zelfs niet terug voor de begrafenis van hun moeder. Het gedroomde succes bleef uit en haar leven is één grote puinhoop – maar ze heeft inmiddels wel een dochter, de zesjarige Bella."

Manuela schrijft heel vlot en ze heeft ook voor dit boek weer veel research gedaan. Heel veel weetjes en feiten zijn in het verhaal verwerkt dus de gezellige boerderij komt echt tot leven hierdoor.
De personages zijn zo goed uitgewerkt dat je ze meteen weer in je hart sluit zoals altijd in haar heerlijke boeken. De kleine Bella...wat is het mooi dat zij eindelijk haar familie leert kennen, zo mooi beschreven dat je echt met haar meeleeft.
Soms blijkt de plek die je altijd hebt willen ontvluchten toch de mooiste plek op aarde, dat is iets wat dit boek duidelijk maakt. Ik zou zo in dit verhaal willen kruipen om op deze idyllische boerderij te gaan wonen met deze warme familie!

Een erg leuke toevoeging zijn weer de recepten die in dit boek staan van de gerechten die Vicky maakt. Manuela Inusa blijft me verrassen, elk boek dat ik van haar lees laat je achter met een fijn gevoel. Deze serie vind ik zelf nog leuker dan Valerie Lane omdat er wat meer diepgang in zit. Er zit ook weer genoeg humor in en ik weet zeker dat elke feelgood liefhebber dit boek met veel plezier zal lezen. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar het volgende deel "De zussen van de bosbessen boerderij" dat in Januari verschijnt.

Meer recensies van Ingrid Lemmens