Een meeslepende roman vol spanning, een historisch geheim en intriges

Ingrid Lemmens 05 augustus 2025
De Alfa vrouwen van Nan Adams is een van mijn favoriete series dus ik was heel blij dat er nog een spin off kwam! En ook dit boek is weer genieten, Nan weet je als geen ander mee te slepen in haar prachtige romans. Er zitten weer heel wat historische feiten in verwerkt en naast dat het een heerlijk verhaal is is het ook nog spannend! Een grote villa in het luxe Sankt Moritz blijkt een van de duisterste geheimen van onze geschiedenis te herbergen. Intriges, geheimen, de tweede wereldoorlog, corruptie.... Wat zich daar in de vorige eeuw had afgespeeld was een geheim dat tot op de dag van vandaag explosief was. Waar is Emma in terecht gekomen en wie kan ze vertrouwen in het luxe oord.... En wie is de flamboyante Hortense echt?

"Emma staat op een kruispunt in haar leven. Haar vader is overleden, haar knipperlichtrelatie met Peter is weer uit en op haar werk heeft ze het niet naar haar zin. In een opwelling reageert ze op een advertentie in de krant waarin een gezelschapsdame wordt gezocht voor de rijke weduwe Hortense Deveraux. Voor ze het weet is Emma met haar hond onderweg naar het mondaine Sankt Moritz in Zwitserland. Ze komt terecht in Hortenses wereld vol luxe en adel. Als de winter invalt worden echter niet alleen de dagen maar ook Hortenses verhalen steeds donkerder… Emma twijfelt. Wat is er eigenlijk waar? Dan haalt een historisch geheim haar in en moet ze vechten voor haar vrijheid.
In dit op feiten gebaseerde verhaal, waarin de grenzen tussen de boven- en onderwereld verdwijnen moet Emma alles geven voor haar eigen veiligheid en die van haar geliefde Amsterdam."

Nan heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, Sankt Moritz is zo goed beschreven dat je het idee hebt in het luxe oord rond te lopen. Haar personages zijn intrigerend en je krijgt er al snel een band mee. Emma is klaar met de liefde, maar in Zwitserland komt ze de knappe Avram tegen...
Zijn familie blijken oude bekenden te zijn uit de eerste 3 delen en zij hebben Emma heel wat te vertellen over Hortense..
We lezen afwisselend het verhaal van Emma in 2010 en 2023 en ook gaan we naar 1935 waarin we meer te weten komen over het grote geheim waar ook Amsterdam een rol in speelt. Het verleden van Hortense wordt langzaam uit de doeken gedaan als ze Emma vraagt om haar memoires op te schrijven en zal je helemaal meeslepen!
Je kunt niet stoppen met lezen, het is zo spannend en intrigerend.
De band die Emma met haar hond Sam heeft is zo mooi beschreven, je voelt hun liefde voor elkaar en hij blijkt ook nog eens een grote rol te spelen in een ontdekking die ze pas in 2023 doet. Is ze dan nog steeds in gevaar? Een tragische gebeurtenis dwingt haar om keuzes te maken die grote gevolgen kunnen hebben.

Wauw wat is dit een prachtig boek, het luxe oord in Zwitserland waar de rijken der aarde borrelen en skiën blijkt vol geheimen te zitten. En Emma realiseert zich langzaam dat ze groot gevaar loopt...maar van wie? Hortense blijkt meer te zijn dan de extravagante diva die in luxe baadt....haar duistere verleden haalt haar in.
Het historische geheim dat Emma ontdekt liet me maar niet los, het is bijna niet te geloven maar toch zit er veel waarheid in. Een boek dat je helemaal zal meeslepen! Wat kan Nan Adams toch geweldig schrijven.

Meer recensies van Ingrid Lemmens