Heerlijk om weer terug te zijn in Dream Harbor!

Ingrid Lemmens 09 augustus 2025
Heerlijk om weer terug te zijn in het idyllische, gezellige Dream Harbor waar niks geheim blijft maar waar iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Deel 1 heb ik met veel plezier gelezen dus ik kon niet wachten om het verhaal van Hazel te lezen die de Cinnamon bun boekhandel runt. Ook al staat in elk boek een ander personage centraal het is erg leuk dat alle andere personages ook weer in dit boek voorkomen. Ik heb de personages en dit gezellige stadje helemaal in mijn hart gesloten! Dit zijn nou echt van die cosy boeken die je een heerlijk feelgood gevoel geven en die je hardop laten lachen. Ik wil ook in Dream Harbor gaan wonen!

"Wanneer Hazel in haar knusse Cinnamon Bun Boekhandel opeens een geheim bericht vindt, verborgen in een boek, weet ze niet wat ze ermee aan moet. Als er meer geheimzinnige codes opduiken, besluit ze het mysterie te ontrafelen met de hulp van Noah, een knappe en charmante visser uit Dream Harbor.
Hij houdt wel van avontuur, vooral als het betekent dat hij kan samenwerken met de schattige boekverkoopster op wie hij al maanden een oogje op heeft.
Hazel was niet op zoek naar liefde, maar tijdens hun speurtocht door het stadje beginnen de vonken toch over te slaan. Is hun chemie net zo onweerstaanbaar als de versgebakken cinnamon buns die ze verkoopt?"

Je zit al snel weer in het verhaal door de vlotte en grappige schrijfstijl van Laurie Gilmore. Hazel is erg onzeker en denkt dat ze veel te saai is voor de stoere en knappe Noah die bekend staat om zijn korte flings. Maar wat ze niet weet is dat Noah zichzelf nooit goed genoeg gevonden heeft en dus zijn eigen struggles heeft. Door dit soort herkenbare emoties toe te voegen krijgen de personages lagen en daardoor kun je je goed inleven.
Als ze samen op zoek gaan naar de dader die de cryptische boodschappen achterlaat denkt Hazel dat ze samen gewoon een leuke, no strings attached zomer zullen beleven. Maar dan komen er toch echte gevoelens bij kijken...is dat wederzijds?

De hilarische stadsbijeenkomsten en de leesclub die liefdesromannetjes verslinden en uiteraard ook op de hoogte zijn van de laatste roddels toverden weer een glimlach op mijn gezicht. Een voorbeeld van de sfeervolle schrijfstijl: "De boekhandel rook naar kaneel, boter en vanilleglazuur. Het was zondag: de dag van de cinnamon buns. Het was grijs en regenachtig geworden waardoor er abrupt een einde was gekomen aan de zomerhitte, en nu liep het hele stadje opeens uit voor Jeanies koffie en cinnamon buns in de boekhandel, terwijl ze op zoek gingen naar hun volgende boek".
Dit boek was weer heel fijn om te lezen al zat er voor mij persoonlijk iets te veel spice in dit deel. Ik sla dat dan gewoon over en lees lekker verder in dit heerlijke verhaal want het is echt weer genieten!! Ik ga snel verder met deel 3: "De christmas tree winkel".

Meer recensies van Ingrid Lemmens