Advertentie

Heb je ooit een boek gelezen zonder woorden? Alleen door middel van prenten zet de auteur een verhaal neer die kinderen één van de grootste wereldproblematieken beter leert begrijpen, vluchtelingen.

Issa Watanabe gebruikt in haar verhaal dieren in plaats van mensen. Deze dieren zijn allemaal zo expressief getekend dat zowel de pijn, het verdriet en de ontbering waarom ze het ene bos moeten verlaten voor een ander, perfect uitgebeeld worden.
Onderweg krijgen de dieren met tegenslagen te maken waardoor de wanhoop dan weer naar voor gebracht wordt. Als ze uiteindelijk een nieuw bos bereiken is de grote groep dieren al serieus uitgedund maar tekent ze de hoop zichtbaar op de dierengezichten.

Migranten is niet zomaar een prentenboek. Je kan het bekijken en opnieuw bekijken en er steeds verdere symbolieken in vinden.
Iedere ouder zal dit boek op een andere wijze vertellen aan zijn/haar kind en hopelijk krijgt iedereen dezelfde boodschap mee die de auteur dan ook probeert mee te geven met dit prentenboek.

Reacties op: Zonder woorden

4
Migranten - Issa Watanabe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners