Liefdevolle familiekroniek vol passie voor brood en banket
Bianca heeft een liefdevolle familiekroniek geschreven waar de passie voor brood en banket vanaf spat. Toch is dit niet alleen een boek over brood en bakkers, de hele geschiedenis van hoe we anders zijn gaan eten en leven, van welvaart zie je erin weerspiegeld. Enorm leerzaam en leuk om te zien hoe het ambacht in de loop der jaren is veranderd, door de industrialisering én de tanende waardering voor ambachtelijk werk.
Het is een heerlijk boek om te lezen, en voor mij persoonlijk ook een beetje jeugdsentiment. Mijn vader komt uit een bakkersgezin en ging van onbetaald meewerken thuis naar loondienst bij een bakker. De dutjes, de witte bakkersbuis heb ik nog herinneringen aan. Ik ben grootgebracht met bakkersbrood en ben ook zelf altijd vers brood van de warme bakker blijven kopen. Supermarkt brood is aan mij niet besteed.
Tijdens het lezen krijg je spontaan zin in lekker vers brood en koek.
Tijdens het lezen krijg je spontaan zin in lekker vers brood en koek.