Bijna net zo mooi als de tuin zelf
De tuin van Monet in Giverney, nabij Parijs, heb ik een paar jaar geleden in mei bezocht. Veel bomen, veel bloemen en veel planten, volop in bloei. Het is prachtig om te zien. Vooral de groene brug, de blauwe regen en dan uitzicht op die mooie bekende waterlelies.
De manier waarop Kaatje Vermeire de tuin heeft neergezet, is prachtig. De kleuren die gebruikt zijn, zijn werkelijk de kleuren van de tuin. De tuin komt tot leven in dit boek en bijna ruik je de bloemen en bomen. De ene plaat komt, naar mijn idee, wat beter uit de verf dan de andere plaat, maar dat is waarschijnlijk smaak.
Het is moeilijk uit te leggen wat dit boek zo mooi en goed maakt. Kijk, lees en oordeel daarom zelf.
Ik vind het in ieder geval magnifiek. Een boek om veel vaker open te slaan en te denken aan deze fantastische schilder en zijn mooie tuinen.
Voor een volgende druk van dit boek kan misschien wat achtergrondinformatie over Monet opgenomen worden zodat kinderen iets over Monet zijn leven te weten komen.