Goed verhaal? Goed verhaal!
De drie verhalen zijn allemaal geschreven vanuit de ik-vorm wat op een bepaalde manier het inlevingsvermogen kan vergroten. Het tijdsbestek waarin de verhalen zich afspelen zijn kort en daarom vind ik het des te knapper dat er complete verhalen zijn ontstaan. Korte momenten kunnen bepalend en/of belangrijk zijn voor hen op dat moment. De lezer hoeft dan niet een uitgesponnen verhaal voorgeschoteld te krijgen met achtergrondinformatie om iets te begrijpen. Dat laten deze drie 3PAK auteurs goed zien.
Wat mij betreft is het dit jaar weer gelukt om een mix van genres, onderwerpen, personages, culturen en schrijfstijlen te presenteren. Hopelijk spreekt het daadwerkelijk verschillende jongeren aan, voor ieder wat wils.
Voor wie meer wil lezen over dit geschenk: https://lezersgoud.nl/3pak-2025-buddy-tegenbosch-dilan-yurdakul-maartje-wortel/