Niet het liefdesverhaal dat je verwacht

Geweldig Groots Mooi Leven is een liefdesverhaal. Maar het is niet het liefdesverhaal dat je denkt te gaan lezen. Alice Scott en Hayden Anderson zijn schrijvers. Beiden willen ze de biografie schrijven van Margaret Ives, de erfgename van een van de meest beruchte families van de twintigste eeuw. Wat volgt is bijna een on-Emily-Henry-like verhaal.

Alice is de eeuwige optimist, terwijl Hayden wat terughoudender is. Op het begin ligt het grumpy x sunshine er wel heel dik op. De aantrekkingskracht spat van de pagina's af. Ondanks dat ze concurrentie zijn, kunnen ze hun gevoelens niet onderdrukken. Hallo rivals-to-lovers! Toch voelt hun liefdesverhaal soms wel erg snel.

Ik dácht over hun liefdesverhaal te gaan lezen. Maar ik was niet zo onder de indruk hiervan als van het ándere verhaal in dit boek, namelijk het verhaal van Margaret Ives. Hiermee wist Emily Henry juist wel veel indruk te maken. De afwisselende verhaallijnen zorgen voor een interessante structuur in Geweldig Groots Mooi Leven. Het verhaal van Margaret en de manier waarop het boek wordt opgezet, doet me denken aan The Seven Husbands of Evelyn Hugo.

Margaret vertelt over haar leven in de schijnwerpers en cruciale momenten. Het verhaal is van tijd tot tijd niet zo snel, maar de ontknoping maakt dit het allemaal waard. Alles is zo goed en precies in het verhaal geweven! Toen alle puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen, zat ik ademloos te lezen en kon ik het boek niet meer wegleggen.

Geweldig Groots Mooi Leven was zo anders dan ik had verwacht. Beter, meer. Het meeslepende verhaal van Margaret en de bijbehorende ontknoping zijn heel sterk. Het liefdesverhaal van Alice en Hayden vond ik minder sterk dan ik van Emily Henry gewend was. Maar zij waren dit keer niet het primaire verhaal: dat was Margaret. En haar verhaal begint langzaam, maar wordt heel meeslepend en laat dan BAM een indruk achter.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/geweldig-groots-mooi-leven-emily-henry/
Dit boek heb ik ontvangen via bookinfluencers.com in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer