Cozy fantasy met leuke karakters en een boekhandel
Het najaar is wel de tijd voor herfstige, witchy boeken zoals Rewitched. Belladonna Blackthorn heeft het veel te druk om zich bezig te houden met haar magie. Ze werkt in de allerschattigste boekhandel, maar heeft een vreselijke baas, en bovendien mag ze haar beste vriendin en huisgenoot niet vertellen dat ze een heks is.
Belle komt op het begin wat passief over, ik liep niet meteen warm voor haar karakter. Ze zit een beetje vast in haar leven, is ontevreden maar onderneemt geen actie. Als ze dertig wordt, roept Belles coven haar op voor een test, waarbij ze haar magie voorgoed zou kunnen verliezen. Dit is voor Belle een wake-up call en het begin van haar karakterontwikkeling.
Ze heeft de maand oktober om zich te bewijzen, maar wordt tegengewerkt door duistere krachten. Belle vindt een mentor die haar kan helpen met haar magie beter onder controle te krijgen. Ook is er een 'wachter', een knappe man die praat in romance-clichés. Hij is echt de meest groene vlag die je kan tegenkomen. Er zijn veel verschillende bijfiguren in Rewitched, en de mentor was mijn favoriet. Hij komt eerst zo lief over, echt een grootvader-figuur, en hij moedigt Belle aan. Maar kan ze hem wel vertrouwen?
Rewitched is een kabbelend boek, het verhaal is niet snel maar cozy voor meerdere avonden op de bank. De romantische plotlijn vond ik nogal dunnetjes en niet heel overtuigend: het was vooral de beschrijvingen van de magie die ze leert en Belles karakterontwikkeling, wat ik leuk vond om te lezen. Belle leert dat ze haar eigen pad mag kiezen.
Langzaam blijkt dat Belle niet zomaar slecht is in magie, maar dat iets of iemand haar tegenwerkt. Wanneer dit steeds duidelijker wordt, wordt het verteltempo ook verhoogd. Vooral de klimax hiervan is spannend, maar dit boek is vooral meer cozy dan spannend.
Rewitched is een cozy, kabbelend boek. Het is geen page-turner maar een hele fijne herfstige vibe met leuke karakters, vol magie én een boekhandel. Wat wil je nog meer?
Deze recensie verscheen ook op https://www.readalicious.nl/recensies/rewitched-lucy-jane-wood/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.