BN-ers blijken ook niet alles mee te hebben
Het leven van zogeheten Bekende Nederlanders (BN-ers) kan me niet bepaald boeien, tenzij ik ze persoonlijk ken. Ik zou dan ook het boek van Leslie Keijzer met de titel ‘Mama huilt harder’, dat onlangs verscheen, niet hebben gekocht in een boekwinkel of online. Via @ilonaslevenbijls van uitgeverij Luitingh Sijthoff kreeg ik echter de kans mee te doen aan een zogenoemde ‘buddy read’/leesclub van dit boek. Waarom heb ik me aangemeld?
Omdat de thematiek, het krijgen van een postpartum depressie (en in Leslie’s leven tweemaal) en de gevolgen daarvan in je eigen leven en je naasten mij wel interesseert. Daarnaast bleek Leslie heel erg eerlijk haar levensverhaal te willen en kunnen doen. Mijn vooroordelen (ja toch wel) over ‘echte Gooische meisjes’ en ‘echte Gooische moeders’ deden er helemaal niet meer toe. Deze jonge vrouw begon ik echt aardig te vinden.
Daarnaast bleek ze ondanks haar mentale problemen wel wanhopig, maar met een goede aanpak, naar allerlei mogelijke oplossingen voor haar fysieke kwalen te zoeken. Daarbij werd ze van het kastje naar de muur gestuurd. Het is bijzonder interessant om te lezen wat ze allemaal geprobeerd heeft. Triest is het dat het allemaal niets hielp tot ze eindelijk een antidepressivum mocht gaan gebruiken en pas nadat ze daarop zelf hamerde.
Het is fijn om te lezen dat het haar redelijk gelukt is om weer redelijk gelukkig te zijn. Voor vrouwen en hun naasten, die op het punt staan een gezin te gaan vormen is het boek een absolute aanrader, want heel, heel veel vrouwen hebben of gaan ervaren, dat de geboorte van je kinderen en vooral de tijd er net na, zeker lang niet altijd is omhuld met een roze wolk. Leslie hoopt dan ook dat haar boek deze vrouwen gaat helpen om weer te kunnen genieten van alle mooie momenten, die de boventoon zouden moeten voeren. Ik wens haar in ieder geval een mooi leven verder met haar partner en haar kinderen.
#ikleeslesliekeijzer #lesliekeijzer #mamahuiltharder #ilonaslevenbijls #lsamsterdam #buddyread #nonfictie
@lsamsterdam @ilonaslevenbijls @lesliekeijzer