Zijn thrillers nu wel of niet mijn ding?
Thrillers zijn niet zo zeer mijn ding zeg maar. Dat te hebben gezegd is niet helemaal waar. De Britse historicus en auteur Robert Goddard zorgt er al dertig jaar voor, dat ik zodra zijn laatste boek in pocketvorm/paperback verschijnt, ik die zo snel mogelijk wil bemachtigen. Op t.v. kijk ik graag naar Britse detectives, maar bij Scandinavische series kon ik tot voor kort niet lang mijn aandacht houden.
Toen ik via een leesclub van @ilonaslevenbijls en @lsamsterdam de kans kreeg om de Scandi thriller ‘Verborgen in de sneeuw’ van Viveca Sten te gaan lezen, werd ik benieuwd of dit boek mij net zo veel zo gaan boeien als de boeken van Robert Goddard.
Na het voltooien concludeer ik dat deze auteur er aardig in geslaagd is om mij in ieder geval te enthousiasmeren voor de vervolgdelen in deze serie. Viveca Sten neemt je mee naar een klein wintersportdorp in Zweden, waar een tienermeisje (Amanda Halvorssen) is verdwenen na een feestje bij haar beste schoolvriendin Ebba Nyrén.
Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personen en invalshoeken en loopt van maandag 9 december tot en met zondag 22 december 2019. Zo krijg je steeds meer aanwijzingen, die er uiteindelijk toe leiden dat je het hele verhaal kunt reconstrueren en vaststellen wie wat op zijn of haar geweten heeft.
Aan het begin van het boek worden vrij veel personages opgevoerd en het duurt even voordat je kunt onthouden hoe de onderlinge relaties liggen. Als dat eenmaal in je hoofd zit, wil je steeds verder lezen en de geheimen ontrafelen. Ook heeft Viveca Sten het boek zo geschreven, dat het niet direct voor de hand ligt hoe het verhaal gaat eindigen, hoewel je wel steeds meer een vermoeden gaat krijgen.
Het is uiteindelijk de samenwerking tussen politieagente Hanna Ahlander en rechercheur Daniel Lindskog, die allebei oorspronkelijk hun sporen in Stockholm hebben verdiend en door toeval een team gaan vormen, dat leidt tot de ontknoping. Ik ben geen grote fan geworden, maar wel heel benieuwd naar de andere delen in deze serie.
#ikleesvivecasten #vivecasten #verborgenindesneeuw #ilonaslevenbijls #lsamsterdam #buddyread
@lsamsterdam @ilonaslevenbijls @vivecasten