Advertentie

De kleine wezens van Pokémon hebben de wereld opnieuw heroverd; de hype die zo'n 20 jaar geleden begon - ja, echt waar! - leeft nog altijd voort, en de wezens zijn echter dan ooit: ze zijn nu zelfs te vinden in onze eigen wereld, in het echt! Door middel van het gebruik van je smartphone en de Pokemon Go!-app kunnen wij eindelijk zelf in de voetsporen treden van al die Pokémon-trainers die ons voorgingen. Ook Jen uit Gonna Catch Pikachu maakt kennis met de game, en komt erachter dat de wereld van Pokémon voor haar wel heel echt wordt wanneer ze zelf in aanraking komt met een van die vrolijk gekleurde wezens...

Wanneer Pikachu letterlijk en figuurlijk haar leven binnenwandelt, is haar leven niet meer wat het geweest is. Pikachu blijkt een fanatiek danser te zijn, en hij weet haar te overtuigen dat ze samen een goed danskoppel zullen vormen op het feest waar ze samen zijn. Prima, ze gaat erin mee; alles om de reden van haar gebroken hart maar niet te hoeven zien... wat tevens de reden is geweest waarom ze überhaupt naar het feest is gekomen. Maar dan slaat het noodlot toe. Pikachu weet haar al ietwat geknapte liefdesdroom met een knallende donderschok letterlijk en figuurlijk aan diggelen te slaan, en Jen weet niet meer hoe ze ooit iedereen nog onder ogen moet komen. Pikachu heeft alles verwoest.

Als haar beste vriendin haar vervolgens uitnodigt om samen Pokémon-trainer te worden, twijfelt Jen eerst, maar uiteindelijk hapt ze toe. En met succes; de ene na de andere Pokémon weet ze te vangen en ze wordt er steeds beter in. Tot ze Pikachu opnieuw tegenkomt. En ze is niet van plan om zich zomaar over te geven. De bliksemstralen die hij haar toewerpt zijn hard, vurig en moeilijk te omzeilen. Toch geeft ze niet zo maar op. Ze traint en vecht keihard door in de verhitte strijd die tussen hen uitbarst... maar Pikachu is sterker dan ze dacht.

Jen evolueert van een onzeker en ietwat klungelig meisje tot sterke vrouw, die precies weet wat ze wil - en belangrijker nog: wat ze niet wil. En dat is opgeven. Als lezer leef je algauw met haar mee, wanneer haar leven volledig op haar kop wordt gezet door een geel wezentje met rode wangen, die haar eigen wangen ook een tint roder laat kleuren. En eerlijk is eerlijk: deze Pikachu weet zelfs de lezer te laten blozen. Toch weet Jen hem te verrassen met haar eigen verborgen aantrekkingskracht en weet ze hem zo het hoofd op hol te brengen, dat hij even niet meer weet hoe hij een tegenaanval in moet zetten. Maar dan maakt ze een cruciale fout en Pikachu weet wat hem te doen staat: hij gooit direct zelf een Pokébal om haar voor zich te winnen. Als het lampje tenminste stopt met knipperen...

Lily Frank neemt ons mee op ontdekkingstocht in de wereld van de kleine, kleurige wezentjes die eigenlijk al onze hoofden op hol laten slaan. Ook wanneer je niet bekend bent met de serie of de app sleept ze je mee het Pokémon-avontuur in. Ze schrijft het zo beeldend, dat je over de schouder van Jen meekijkt op haar telefoon, om te zien of het haar lukt de Pokémons te vangen die ze tegenkomt. Je voelt de spanning wanneer ze na enkele keren gooien van een Pokébal de Pokémon niet gevangen heeft, en je voelt de blijheid wanneer het wel eindelijk lukt. En je vecht met haar mee om Pikachu te verslaan.. of je gooit stiekem zelf een bal om te proberen hem te vangen. Gonna Catch Pikachu is echt weer een Lily Frank-verhaal, zoals alleen zij het schrijven kan, wat je veel te snel uitleest en wat je laat snakken naar meer.

Reacties op: Gamen en liefde gaan heel goed samen!

5
Gonna Catch Pikachu - Lily Frank
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners