Advertentie

Lis Lucassen is terug, en hoe! Met haar vurige, vlotte en fijne pen introduceert ze een compleet nieuwe serie met zeer interessante personages, die geen moment onbenut laten om te laten zien wie ze zijn en hoe ze iedereen om hun vingers kunnen winden.
Be prepared!

Liefde is… de familie Stone. Man, wat is die familie onder mijn huid gaan zitten! Alhoewel ik tot nu toe natuurlijk alleen het verhaal van Logan ken. Maar ik weet wel al heel zeker dat ik razend nieuwsgierig ben geworden naar de rest. Wat is dit eerste deel een mooie, interessante, hartbrekende en hartstochtelijke start van deze Mister-serie!

Als je als lezer op zoek bent naar een emotionele rollercoaster, dan ben je bij dit boek aan het goede adres. Het gaat niet alleen over de emoties en gevoelens die Pilar en Logan ervaren vanaf het eerste moment dat ze letterlijk en figuurlijk in elkaars armen vallen, maar ook over hoe het verleden zich zo diep in je hart kan nestelen, dat dat steeds meer om zich heen lijkt te grijpen wanneer je je er hevig tegen verzet, zeker als er iets moois lijkt op te bloeien in het leven en de twijfel toeslaat. Met alle gevolgen en nog meer hartscherven van dien. Zijn hun harten sterk genoeg om zichzelf te lijmen, en elkaar toe te laten in hun leven?

Het gaat echter ook niet alleen over de kracht van de hartenlijm of de vurige vonken die tussen hen overspringen. Het verhaal van Pilar en Logan gaat ook over loslaten. Als iets moeilijk is om in je eentje vol te houden, dan is dat het wel; daar kunnen ze beiden over meepraten, ook al zijn ze beiden koppig: ‘ze redden het wel’ en ze laten liever niet te veel los, vooral niet tegenover elkaar. Op dat soort momenten wilde ik het boek inkruipen om ze te omhelzen, dicht tegen me aan te drukken en te zeggen dat het goed zou komen; daar geloofde ik echt in, met een brok in mijn keel en haastig knipperende ogen. Want het deed me gewoon zeer, mijn hart brak voor allebei…

Maar omdat ze beiden de sprong in het onzekere diepe durven te wagen - met enige flinke tegenstromingen en rotsblokken in de weg, dat wel, want liefde is als wel iets moois als ingewikkelds -, durven ze langzaam maar zeker hun hart voorzichtig opnieuw open te stellen, zowel naar elkaar en de buitenwereld als naar zichzelf. Hoe hun gebroken harten ook uit alle macht proberen niet nog meer te breken en hun muren opwerpen, ze smachten beiden net zo hard naar hartenlijm als naar hartstocht. Naar acceptatie, vertrouwen en liefde. Vooral heel veel liefde. In welke vorm dan ook.

Lis Lucassen zou Lis Lucassen niet zijn als er tussen de zwaardere en vurige onderwerpen van het verhaal niet af en toe even gegrinnikt kan worden; vooral de kleine spring-in-het-veld Valerie zorgt voor de nodige spraakwatervallen en goede ideeën. Maar de broers van Logan kunnen er ook wat van, houd je hart maar vast! Want niet alleen Logan zal proberen je hart te veroveren…

Ja, de familie Stone heeft mijn hart gestolen, al ken ik ze nog niet allemaal. Ik weet echter wel zeker dat ik hun verhalen net zo zal gaan verslinden als dat ik met dit deel deed. Ik kan niet wachten tot het volgende verhaal uitkomt! Tot die tijd zal ik het jammer blijven vinden dat ik dit verhaal zo snel uit had. Pfoe… de Stones zullen mij niet snel verlaten ben ik bang, ze blijven zitten waar ze zitten.
Zie je? Zo verslavend fijn is die familie! Hmm, misschien toch nog een keer herlezen om de honger te stillen…

Reacties op: Mooi, interessant, hartbrekend en hartstochtelijk begin van deze serie

57
Mr. Stone - Lis Lucassen Lis L
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners