Briljant!

Jacky 02 december 2025
Wát een boek! Zo verfijnd geschreven. Prachtige zinnen, prachtige eindes van elk hoofdstuk. Het tempo is perfect, de personages leven, het is op geen enkel moment gekunsteld of juist cliché. De thematiek en symboliek is zo mooi verweven door het verhaal zonder ooit té expliciet benoemd te worden. De auteur vertrouwt de lezer en dat is altijd prettig.

Het is briljant hoe de auteur heden en verleden zo mooi aan elkaar koppelt en daar ook een bepaalde nonchalance in weet te brengen. Voor mij is het ook altijd wel een pluspunt als auteurs niet vervallen in (platte) seks of überhaupt romantiek. Dit boek vertelt precies wat het moet vertellen en het is een verhaal dat je bijblijft. Ik kan niet wachten om het over een tijdje te herlezen, met mijn notitieboek in de aanslag om nog dieper in het verhaal te duiken.

Meer recensies van Jacky

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.