Advertentie

De Nederlandse journaliste en schrijfster Danielle Bakhuis verstaat haar vak én haar lezers. Als redacteur van een meidenblad en auteur van verschillende jeugdromans heeft zij al diverse successen weten te maken bij haar jonge publiek. Met De laatste uren van Josephine Donkers waagt zij zich voor het eerst aan een novelle in de Best of YA XS-reeks.

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

De laatste uren van Josephine Donkers is een spannende whodunnit van zo’n 100 pagina’s. Perfecte dikte voor jonge lezers die nog aan het begin van hun leescarrière staan en (nog) geen zin hebben in een al te dik boek. Bakhuis weet met deze novelle de lezer van begin af vast te grijpen en het boek mee in te sleuren met de gekmakende vraag: wie heeft het gedaan?

Bakhuis vertelt het verhaal wat rommelig. In niet-chronologische volgorde wordt afwisselend vanuit het perspectief van Isolde en Lucy de uren voor de dood van Josephine bekeken. Daartussenin ziet de lezer gespreksverslagen van hun overhoringen door de politie, de lezer van heden naar verleden slingerend. Ondanks dat dat soms wat verwarrend kan zijn, is het verhaal goed te volgen. Met tijdsaanduidingen wordt duidelijk gemaakt waar in de plot de lezer zich bevindt, om zo telkens een puzzelstukje op de juiste plek te kunnen leggen. Bakhuis bouwt hiermee het raadsel in een prima tred op. Het is weliswaar geen nagelbijtend mysterie, tóch is het einde erg verrassend. De laatste uren van Josephine Donkers heeft een prettige mix van herkenbare personages, spannende elementen en een goed opgebouwd en afgerond plot in niet al teveel bladzijden. Deze XS past in iedere vakantiekoffer of schooltas!

Reacties op: Deze XS past in iedere vakantiekoffer of schooltas!

29
De laatste uren van Josephine Donkers - Danielle Bakhuis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken