Is de hype het waard?

Jaike 11 september 2020
Ik moet eerlijk zijn; als ik normaal een boek tegen kom wat enorm gehypet wordt in boekenland probeer ik deze zo lang mogelijk te vermijden. Het is het (te) vaak niet waard om er meteen aan te beginnen. Maar toen hoorde ik ook vriendinnen van mij hierover en ging ik toch overstag. Tijdens de hittegolf lag ik met Heks & Jager in het zwembad.

Fantasy is een van mijn favoriete, en meest gelezen, genre. Ik hou ervan. Maar boeken met heksen zijn er weinig. Ik moest meteen aan Manon van de Throne of Glass serie (Sarah J. Maas) denken. Meer boeken met heksen kan ik mij zo snel niet bedenken. Maar vanaf vandaag hoort Heks & Jager ook in dat rijtje.

Ondanks de cliche; de heks moet met haar vijand de jager trouwen was het echt een heel erg tof verhaal. In het begin was ik niet zo weg van Lou(ise), ik was heel sceptisch of ik het wel tof vond. Maar de actie die er gebeurde, daar werd ik enorm enthousiast van. Ik zat vol aandacht te lezen, ik kon het boek maar niet weg liggen. Ik wilde het niet aan de kant leggen. Ik moest en zou weten wat er gebeurde. Maar toen wist het mij niet zo meer te boeien. Ik legde het boek aan de kant, ging andere dingen doen totdat ik het nog eens probeerde. Ik begon opnieuw en werd nog een keer verliefd op het verhaal.

De manier waarop de personages worden beschreven vind ik mooi en goed gedaan. Daarnaast is er duidelijk een groei te zien bij de verschillende personages. Vooral bij Lou en Reid is dat heel erg te zien. Mijn hart werd daar heel erg blij van.

Al met al: ik ben verliefd geworden op Heks & Jager toen ik hem voor de tweede keer las. Het verhaal is magisch, romantisch en uniek. Ik kan niet wachten totdat het tweede deel vertaald wordt en verschijnt.

Meer recensies van Jaike