instant happy gevoel
Anna ziet het totaal niet zitten, een nieuwe relatie. Ze is super druk met haar en baan en ziet het ook niet zitten om iedereen in het dorp te plezieren met nieuwe roddels.
Toch probeert iedereen haar ervan te overtuigen om naar het jaarlijkse dorpsfeest te komen, want dat is immers dé uitgelezen plek om een nieuwe potentiële man te vinden.
Pieter zit in ditzelfde schuitje. Als neef van de burgermeester komt hij eigenlijk niet onder het dorpsfeest uit, maar hij heeft het super druk met zijn recent geopende garage en stiekem heeft hij ook helemaal geen zin om gekoppeld te worden aan de eerste de beste vrijgezelle vrouw.
Het verhaal is in drie delen opgesplitst. We maken eerst kennis met Anna en krijgen zo rustig de tijd om haar en haar geschiedenis qua daten te leren kennen.
Daarna lezen we Pieters verhaal, dat op eenzelfde manier is opgebouwd.
Het is een fijne manier om de personages goed te leren kennen en je een goed beeld van hen te vormen. Ook leren we door hun ogen een aantal andere dorpsbewoners kennen, die een leuke aanvulling aan het geheel geven.
Het derde deel is natuurlijk de ontknoping en hoewel het verhaal ietwat voorspelbaar is, is de manier waarop het gebracht wordt bijzonder leuk.
Er hangt vuurwerk in de lucht is luchtig en vlot geschreven en leest heel makkelijk, samen met de lengte van het verhaal zorgt het ervoor dat het een fijn verhaal is om tussendoor te lezen.
Het verhaal zorgt voor een ‘instant happy-gevoel’ dat ook nog lekker een tijdje blijft hangen.
Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Er hangt vuurwerk in de lucht voor mijn deelname aan de blogtour.