De grote vossenjacht – Justyn Edwards

Om haar familie terug te krijgen, moet Liz de illusie die De Grote Vos van haar vader heeft gestolen, zien terug te vinden. Maar er zijn meerdere kapers op de kust…

Liz mag meedoen aan De grote vossenjacht, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos. Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden, en Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost.

De cover van dit jeugdboek valt meteen op; druk en vrolijk van kleur met een vossenmasker, een kasteel, twee kinderen, speelkaarten en sterren. Naast de titel geeft de subtitel van het boek al iets meer prijs: “Een illusionist. Een afvalrace. Een kans uit duizenden.
Wie ontrafelt het geheim van de beste truc ooit?”

Het belooft een boek vol mysterie en magie te worden. Niet voor niets dus dat dit boek onderdeel uitmaakt van Magische mysteries. Dit is een overkoepelende naam voor alle magische, spannende verhalen vol avontuur van Uitgeverij De Fontein! De boeken zijn perfect voor jongens en meiden die van dit genre houden. Binnen de magische mysteries vallen series, maar ook boeken die losstaand zijn te lezen. Magische mysteries zijn te herkennen aan het magische mysterie-logo op de rug, de opvallende sticker op het boek en in elk boek zit een magische boekenlegger!

De grote vossenjacht is het debuut van illusionist Justyn Edwards. De schrijfstijl is vlot, de hoofdstukken niet te lang en het verhaal boeiend. Dit alles maakt dat het boek prettig te lezen is.

De mysterieuze proloog waar het boek mee begint, maakt meteen duidelijk dat dit niet een boek is waarbij “je achteroverleunt en ervan geniet”. Nee, er moeten raadsels opgelost worden en naar een logische verklaring worden gezocht. Niets is wat het lijkt en laat je dus vooral niet voor de gek houden!

De personages zijn leuk en de karakters worden goed herkenbaar uitgewerkt. Liz is een super stoere meid, die na een auto-ongeluk verder moet met een beenprothese. Hier gaat ze op een indrukwekkende manier mee om en ze is dan op twee benen misschien niet de snelste van het stel, maar verder staat ze haar mannetje! Teamgenoot Charlie praat veel (teveel) als hij zenuwachtig is, maar blijkt een trouwe bondgenoot te zijn. De tegenstanders, broer en zus Harry en Ruby, zijn niet alleen vol vertrouwen in een voor hun goede afloop, maar het lijkt er ook op dat ze stiekeme plannetjes aan het smeden zijn.

Een leuk verhaal over familie, verlies, vriendschap, vertrouwen en samenwerking. En aan het eind van dit boek heb ook jij het raadsel opgelost én een nieuwe kaarttruc geleerd. Een boek dat zeker smaakt naar meer, laat deel twee dus maar snel komen!

De grote vossenjacht is een spannend jeugdboek voor kinderen vanaf 9 jaar die er van houden om raadsels en mysteries te ontrafelen.

Reacties op: Een jeugdboek vol mysterie en magie!

5
De grote vossenjacht - Justyn Edwards
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken