Klagende kampeerders sterven sneller

Je@net 03 juni 2024
Klagende kampeerders sterven sneller – Arne van der Linden

Ondanks zijn frustrerende ervaringen uit het verleden, vertrekt Arne opnieuw naar een Franse camping om er aan de slag te gaan als receptionist. Hoewel de toeristen naar goede gewoonte volharden in hun missie het personeel tot waanzin te drijven, ontstaat er al snel een hechte band tussen zeven collega's.
Wanneer een langdurige ruzie danig uit de hand loopt, zitten de vrienden plots met een lijk opgescheept. Wat is hun aandeel in het sterfgeval? Wat doen ze met het lijk? En vooral, slagen ze erin om hun zomer en hun toekomst nog te redden?

De donkere cover met daarop centraal een felverlichte tent met bloederige handafdruk schept hoge verwachtingen. Ook de titel en subtitel dragen daaraan bij. ‘Klagende kampeerders sterven sneller. Een camping. Een lichaam. Zeven verdachte vrienden.’

Na twee jeugdboeken is Klagende kampeerders sterven sneller het eerste boek voor volwassenen van Arne Van Der Linden. Tijdens zijn studie werkte de auteur als receptionist op een camping en enkele van die ervaringen verwerkte hij in dit boek.

Het is even wennen aan het taalgebruik, maar eenmaal daar doorheen leest het verhaal vrij vlot. Er zijn hilarische situaties en er is veel (sarcastische) humor, daar moet je wel van houden.

Naast het hoofdpersonage Arne komen er vrij veel personages voor. Je krijgt een aardig beeld van Arne zelf, maar de karakters worden verder niet echt uitgebreid uitgewerkt.

Er is echter weinig spanning en omdat het verhaal weggezet wordt onder de noemer thriller, viel dat me enigszins tegen. De term spannende roman zou bijvoorbeeld meer op z’n plek geweest zijn. Voor wie niet van nagelbijtende thrillers maar wel van kamperen houdt, is dit boek zeker een aanrader!

3 ★

Bedankt Hamley Books voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.