Een vermakelijke en prettig te lezen thriller!

Je@net 19 mei 2025
Modelmoord – Marelle Boersma

Topmodel Bo lijkt het perfecte leven te leiden: luxe reizen, exclusieve feestjes en een droomvilla op Malta met haar vriend Nick. Maar achter de glitter en glamour schuilt een harde wereld. De moordende concurrentie zet Bo ertoe aan een riskant afslankmiddel te gaan gebruiken.
Dan ontdekt ze dat Nick haar bedriegt. Op een feest van het modellenbureau wordt haar grootste rivaal – én Nicks nieuwe geliefde – dood aangetroffen. Is Bo de dader, of is zij het volgende slachtoffer?

De toffe, opvallende cover zorgt ervoor dat Modelmoord er meteen uitspringt tussen alle boeken.

De fijne, beeldende schrijfstijl en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het verhaal lekker vlot wegleest. En dat is zeker in het begin fijn, want de spanning stijgt maar langzaam en het verhaal moet het daar dan ook echt hebben van de verschillende personages en de actuele thema’s.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Bo. Persoonlijk kreeg ik niet echt een band met haar, ze bleef wat vreemd en oppervlakkig, net als haar zus Joyce.

De verschillende verhaallijnen wisselen van heden naar de tijd voor het feest, zodat je als lezer steeds iets meer te weten komt. Ook zijn er flashbacks naar een verder verleden en de verhaallijnen worden mooi naar elkaar toe verweven. De puzzelstukjes vallen zo langzaam op hun plek, de spanning stijgt en dan gaat het met een paar leuke plotwendingen naar de ontknoping.

Al met al is Modelmoord een vermakelijke en prettig te lezen thriller over afgunst en jaloezie in de modellenwereld.

4 ★

Bedankt De Crime Compagnie voor dit recensieboek in ruil voor mijn eerlijke mening!

Meer recensies van Je@net