De tandenmuis

Je@net 15 mei 2025
De Tandenmuis – Karina Schaapman

Julia heeft een wiebeltand! En ze kan niet wachten tot hij eruit valt. Want Sam heeft haar verteld dat er in het Muizenhuis een Tandenmuis woont. Als je bij hem je tand inlevert, krijg je een cadeautje. Dat wil Julia natuurlijk wel. Maar wat doet die Tandenmuis eigenlijk met al die tanden? Sam en Julia gaan samen op onderzoek uit.

'De Tandenmuis' is het spiksplinternieuwe prentenboek in de serie van Het Muizenhuis waarin Sam en Julia weer een leuk avontuur beleven. Met elk boek leer je de muizenwereld weer iets beter kennen en hoe gaaf is dat!

‘De Tandenmuis is een super leuk boek om samen te lezen als voorbereiding op het bezoek aan de tandarts. Of als een van de kinderen thuis of in de klas een wiebeltand heeft.

Zo nemen Sam en Julia een kijkje in de tandpastafabriek, er is zelfs tandpasta met kaassmaak. En ook mag Julia even in de stoel bij de tandarts liggen en krijgt ze poetsles. Ik had het nog leuker gevonden als aan deze poetsles een paar extra regels besteed waren in het boek.

Maar op elke plaat valt weer ontzettend veel te zien en elke keer als je het boek oppakt, vallen je weer nieuwe details op. Kijk- en leesplezier voor jong en oud!

4 ★

Bedankt Gottmer voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Je@net