Alles is familie!

Je@net 04 mei 2025
Alles is familie – Stine Jensen

Uit wat voor familie kom jij? Wie zijn je ouders, opa’s en oma’s en heb je broers of zussen? Hoe is jullie band? Het is leuk en interessant om eens wat uitgebreider stil te staan bij de mensen om je heen. Want één ding is zeker: geen familie is hetzelfde! Of je er nu blij mee bent of niet, familie is heel belangrijk in ons leven. Je brengt veel tijd met ze door, woont er vaak mee in hetzelfde huis, viert er verjaardagen en feestdagen mee, je lijkt op ze of juist niet (of meer dan je zou willen), en je bent er voor altijd mee verbonden.

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze heeft al een heleboel mooie (kinder)boeken geschreven en ik was dan ook heel benieuwd naar haar nieuwste boek “Alles is familie’.

De mooie kleurrijke cover in pasteltinten is een echte blikvanger en er valt al zoveel op te zien. Ook het formaat, stevige papier en iets grotere lettertype vallen positief op.

In dit boek neemt Stine Jensen je mee in de bonte wereld van families, in alle soorten en maten. En juist dat maakt ‘Alles is familie’ zo’n mooi boek, herkenbaar én leerzaam. Door de verhalen, tips, weetjes, opdrachten en vragen komen gesprekken op gang en wordt de lezer, zowel jong als oud, tot nadenken, voelen en filosoferen aangezet.

Door de prettige schrijfstijl, de leuke illustraties van Marijke Klompmaker en de fijne afwisseling van verhalen met interessante weetjes, tips en vragen leest dit boek als een trein en blijft het boeiend tot en met de allerlaatste bladzijde. Voor mij is ‘Alles is familie’ een aanrader voor thuis én de schoolbibliotheek en zeker een cadeautip voor families die net even iets anders zijn dan anders!

5 ★

Bedankt Kluitman voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Je@net