Een betoverend en magisch verhaal!

Je@net Je@net
31 mrt 2022

Heksengrietjes – Joris Chamblain en Lucile Thibaudier

In Manenwende wonen alleen tovenaars en heksen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er met toverformules gegoocheld. Wanneer drie kinderen het slachtoffer worden van een paar vreemde spreuken, zijn alle ogen gericht op het meisje dat ruzie met ze heeft gehad: Harmony.

Joris Chamblain heeft al meer fantastische jeugdstrips op zijn naam staan en eerder las ik o.a al Dagboek van een maankind. Ook de samenwerking met Lucile Thibaudier is niet onbekend. Samen maakten ze al de stripserie over Enola, een bijzondere dierenarts.

Toverformules op de dool is het eerste deel van een nieuwe jeugdstrip: Heksengrietjes.

Het is een betoverend, magisch verhaal met een hoofdrol voor Harmony. Veel kinderen zullen zich in haar herkennen: lief en soms verlegen, maar ook vreselijk stoer en begaan met haar familie.

De illustraties van Lucile Thibaudier zijn prachtig, gedetailleerd en warm van kleur. Een waar feest om naar te kijken!

Erg leuk ook het tweede, onverwachte, korte verhaal voor nog meer verduidelijking, door alles nogmaals vanuit het gezichtspunt van Norbert, de magische bezem, te bekijken.
Het fotoalbum daarna is een prachtige afsluiter, echt genieten al die leuke familiekiekjes.

En inmiddels is deel twee ook al verschenen: Het raadsel van de verhalensmullers.

Deze jeugdstrip is erg leuk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar en zeker een aanrader voor kinderen die niet graag lezen, deze strip maakt lezen leuk!

Meer recensies van Je@net