Advertentie

De korte omschrijving van het verhaal maakt dat ik het boek gelijk wilde lezen.:

Als elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn beste vriend met een blok beton. Vanwege zijn leeftijd en een gebrek aan bewijs werd hij nooit veroordeeld, maar voor de buitenwereld was hij schuldig. Als gevolg hiervan leidt Robert als volwassene nog altijd een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft?
Tegelijkertijd wordt er in de oude woonwijk van Robert in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?

Het boek is geschreven in een prettige schrijfstijl, wat het lezen vergemakkelijkt. Korte hoofdstukken. Door steeds te wisselen van heden en verleden in de hoofdstukken kom je langzamerhand te weten hoe het zich afgespeelt heeft. Ook door de verschillende personen waaruit de hoofdstukken zijn opgebouwd kom je steeds meer en meer te weten.
Op deze manier wordt de spanning opgebouwd en wil je door blijven lezen.
De relatie tussen Lexa, journaliste en Robert, maakt het verhaal bizonder…..je word een bepaalde richting opgestuurd en dan uiteindelijk is het plot toch weer heel anders dan je aanvankelijk dacht.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Reacties op: Wie zonder zonde is

77
Wie zonder zonde is - Bo Svernström
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners