Een boekje waarmee je een ingang krijgt om net je kind over heftige dingen te praten

Johanna1975 01 december 2025
Gijs Gekko wil met Erik Egel binnenspelen, maar dat mag niet. Mama is ziek. Ze moet naar het ziekenhuis en Gijs mag niet mee. En In de weken daarna is hij veel bij vriendjes spelen of bij opa en oma. Maar Gijs vindt dat helemaal niet leuk. En dan verzinnen papa en mama met hem een plan.

Papa tilt Gijs bij mama op bed,
ze kruipen dicht tegen elkaar.
Gijs snikt en is boos tegelijk,
‘wanneer is jouw ziek zijn nou eens klaar?’
‘Mama heeft kanker, lieve Gijs,
dat is hoe deze ziekte heet.
En hoe het precies zal verlopen,
is iets wat niemand zeker weet.

Gijs Gekko, dansen in de regen is alweer het derde boekje waarin voor kleine kinderen wordt uitgelegd wat ingewikkeld is om uit te leggen, zoals hier de ziekte kanker. Met dit boekje kun je met je kind praten over gevoelens. Gijs heeft die ook, hoe is dat voor jouw kind?
Ik vind het zo ontzettend goed dat deze boekjes er zijn! Ze kunnen echt helpen om het gesprek samen met je kind(eren) aan te gaan. De andere twee delen gaan over de pandemie (een knuffel op afstand) en inclusie (één uit duizenden)

Meer recensies van Johanna1975

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.