Een mooi informatief boek voor jonge voetballiefhebbers
Haaland is een n Engeland geboren. Zijn vader was een goede voetballer en zijn moeder was voormalig atlete. Zijn voetbalavontuur begon bij Bryne, net als zijn vader. Toch was hij niet altijd alleen met voetbal bezig, hij was op 5-jarige leeftijd wereldrecordhouder verspringen. Hij heeft al in vele landen gespeeld, zoals Oostenrijk, Duitsland en Engeland. Kortom: hij verdient dit boek echt!
Erling speelde al snel voor het reserveteam van Bryne. In het seizoen 2015-2016 maakte hij maar liefst 18 doelpunten in 14 wedstrijden. Tegelijkertijd brak hij door in het Noorse elftal Onder 15 en scoorde VIER keer in VIET wedstrijden, waaronder één keer tegen Zweden, direct na de aftrap!
Voetbalhelden: Haaland is de beste is echt een boek waarvan ik veel heb geleerd. Ik ben totaal niet thuis in de voetbalwereld, dus heb veel in te halen natuurlijk. Toch vind ik het lezen van deze boeken erg leuk, wat voor mij heel verrassend was, want ik hou echt totaal niet van dit spel. Deze serie boeken is echt geweldig goed geschreven en opgezet. Je leest het zo in een ruk uit! De schrijver is Simon Mugford en de illustrator Dan Green. Ik ga met dit boek heel veel kinderen in mijn groep blij maken. Heerlijk om zoveel informatieve boeken in de groep te hebben.