Wanneer doet een bril het goed? Informatief boekje voor jonge lezertjes

Johanna1975 01 december 2025
Moos, de vriend van Ties heeft iets nieuws, een bril! Hij kon het bord in de klas niet goed meer zien van ver. Maar wanneer Ties de bril opzet, ziet hij niet goed. De bril is vast niet goed, of toch wel?

ties ziet het niet
ties zet de bril van Moos op.
dat is gek!
ties ziet het niet zo goed.
dicht bij niet en ver af niet.
is de bril stuk? vraagt ties.
ik zie het niet goed met de bril.
jij ziet het wel goed.
hoe kan dat?

Ties wil een bril is echt een boekje dat is k nog miste in mijn klaslokaal. Een informatieboek voor lezertjes die nog niet op M4 niveau zitten. Dit boekje gaat over wat een bril doet en hoe je ogen kijken. Prof Plof legt uit hoe het allemaal werkt. Ook staan er proefjes in en een idee om een bril te knutselen. Een zeer compleet boekje dus! Jolanda van der Marel en Paulina Buit hebben dit boekje geschreven. De illustraties zijn van Marijn van der Wateren. Ik denk dat dit boekje niet heel lang hoeft te wachten op het eerste lezertje uit de groep!

Meer recensies van Johanna1975

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.