Advertentie

Dit boek heb ik in e-bookformat gelezen; het was een cadeau op de Hebban Adventkalender 2019. Net zoals vele anderen aangeven sprak de cover mij erg aan, wat een mooie kleuren en het komt echt mysterieus over!

Lucie (13) gaat met haar broertje Benno (5) en haar ouders verhuizen naar Villa Evie vlakbij de Duits-Nederlandse grens. Het huis is oud en gigantisch groot, maar het vreemdst is dat het hele huis vol vreemde geuren hangt. Lucie gaat met Benno en hun buurjongen Mats op onderzoek uit. Als Lucie een sleutel vindt die leidt naar een geheime ruimte onder Villa Evie, komen ze erachter dat de vreemde geuren uit een magische ondergrondse apotheek komen. Hier staan allemaal parfumflesjes in allerlei vormen en kleuren, elke geur die erin zit weer anders dan alle andere. Maar dat sommige geuren zó gevaarlijk konden zijn, hadden ze niet voor mogelijk gehouden...

Ondanks dat dit een jeugdboek is, is het ook zeker geschikt voor volwassenen. Het verhaal is simpel en toch spannend. Het heeft even tijd nodig om in te komen, maar rond hoofdstuk 7 kon ik het niet meer wegleggen en heb ik het uiteindelijk in twee dagen uitgelezen. Het verhaal is slim bedacht met veel leuke twists en geheimen die ontrafeld worden en het taalgebruik is prettig. Ik vond het persoonlijk erg leuk dat het hele concept van geuren door het hele boek terug komt, niet alleen in relatie tot de geuren van de apotheek.

Ik zou dit boek aanraden aan iedereen. Aan kinderen vanaf 9 jaar omdat het precies in hun wereld past. Aan volwassenen die het leuk vinden even te ontsnappen aan alles dat gecompliceerd is en even willen verdrinken in een mooi, magisch avonturenboek. Ik denk dat ik de rest van de boekenserie ook wel zou willen lezen!

Reacties op: Magisch, avontuurlijk en beeldend

149
De magische apotheek - Anna Ruhe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker