Advertentie

Na haar vrijgezellenfeest wordt Susanna Macayo ontvoerd en op gruwelijke wijze vermoord. Hetzelfde overkwam haar zus Lara zeven jaar geleden; beide moorden lijken verdacht veel op mekaar.
De dader daarvan zit echter nog steeds in de gevangenis. Een copycat of toch onterecht opgesloten ?
Het BAC team van de Madrileense politie, onder leiding van inspecteur Elena Blanco houdt beide pistes open. Ook de vader van beide meisjes komt daarbij in beeld; als zigeuner had hij de nodige problemen met de vrije opvoeding van zijn dochter door de moeder.

'De zigeunerbruid' van Carmen Mola is een onderhoudende en vlot geschreven thriller. De vele, korte hoofdstukken - regelmatig vanuit verschillende perspectieven - brengen een goede dynamiek in het verhaal.
Echte spanning komt er echter pas in het tweede deel van het boek tot langzamerhand de ware toedracht en de achtergrond van beide moorden duidelijk wordt in een sterk slot.

Vooral het karakter van Elena Blanco is sterk neergezet. Een wat eigenzinnige inspecteur, die met een onverwerkt trauma uit haar verleden kampt. Daardoor een wat chaotisch persoonlijk leven, maar een gedreven inspecteur die alles op alles zit om achter de waarheid te komen. Ook het karakter van de ambitieuze Zarate is mooi uitgewerkt: een ambitieuze agent, die zichzelf in Elena's team loodst, maar ook gekweld wordt door zijn loyauteit tegenover zijn vroegere mentor, onderzoeksleider bij Lara's moord.

'De zigeunerbruid' blijft voor mij wat onder verwachtingen. Misschien waren die wat te hoog, op basis van de bestseller status in Spanje en de vele positieve recensies.

Reacties op: Een zwakke vier sterren

50
De zigeunerbruid - Carmen Mola
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker