Een genot voor het oog

JoukeV JoukeV
10 mrt 2026

Zoals vaker mijn inspiratie - na het luisteren van de kersteditie(s) van BoekenFM kreeg ik zin om weer in de magische wereld van Harry Potter te duiken. Dit keer, 22 jaar later, in het engels en vooruit, met een prachtige uitgave van MinaLima. En prachtig is het. Elke bladzijde is een kleine ontdekking van details en verwijzingen. Het is een feestje om bij een in karton uitgewerkte scène te komen, zoals het echt draaiende astrologisch horloge van Dumbledore, een 3D uitvouwend schaakset of de turban van Quirrel waaronder Voldemort verstopt zit.
Ook het verhaal is heerlijk om weer te lezen. Ik had elke avond zin om weer in de wereld van Hogwarts, Diagon Alley en the forbidden forest te duiken. Ik was er snel doorheen. Toegankelijk geschreven, uiteraard want een kinderboek, maar spannend genoeg om je vast te houden en mee terug te nemen naar die momenten onder je deken met je nachtlampje aan, een stapel boeken naast je bed voor als je er een uit zou hebben en je nog door wilde lezen, snel je lampje uit als een van je ouders langs de slaapkamerdeur loopt. 'Ja mam, nu ga ik echt slapen!' Morgen begin ik snel in deel 2.

Meer recensies van JoukeV