Wat een mooi fantasy debuut
Fantasy is compleet out of my comfort zone, maar omdat ik de leesclubs van Ilona (LS Uitgeverij) altijd erg leuk vind én omdat de boekclubs er al vaker voor hebben gezorgd dat ik een boek heb gelezen die ik zelf niet gepakt zou hebben, aarzelde ik niet om mij op te geven om mee te lezen.
En ik heb er zeker geen spijt van! Dit boek, dat begint als een goed leesbare roman met enkele Ierse mythologische verwijzingen, had me direct al te pakken. Ik kon hem dan ook niet wegleggen. Hoe verder je komt in het boek, hoe meer de fantasy om de hoek komt kijken. Toch vond ik dit totaal niet vervelend, want omdat ook Erin (het hoofdpersonage) hierin moet groeien, wordt alles in een rustig tempo gebracht. Je groeit als het ware met Erin mee in de ontwikkeling van de magie van een ravendochter.
Niet alleen het verhaal is erg mooi, ook was ik zeer onder de indruk van de cover. De look, maar ook vooral de feel was waanzinnig! Eigenlijk een soort aaibaar boek. Echt een pareltje voor in je boekenkast.
Het verhaal zelf bevat zo veel mooie lagen, dat ik door er hier een kleine beschrijving van te plaatsen, het verhaal geen eer aan doe. Alles hangt met elkaar samen. Ik zal dan ook niet spoileren, alleen maar zeggen dat de keuzes die gemaakt worden mijn hart braken maar ook weer lieten helen.
Als non-fantasy lezer heb ik echt super genoten van dit boek. Ik zal door dit boek het genre fantasy ook niet meer zo snel afschrijven en misschien in de toekomst nog vaker iets in dit genre oppakken.