Rauwe relaties
Via Anne May kreeg ik het boek ‘Liefde zonder beperking’. Dit boek is het 5e deel in de serie ‘Zorgen voor de liefde’.
Deel 2 in de serie ging ook over de hoofdpersonen Gideon en Miriam, maar in dit 5e deel krijg je veel meer verdieping in hun relatie. Want dat niet alles koek en ei is, is vanaf het begin al duidelijk.
Anne May weet je direct al te boeien door te suggereren dat de relatie van Miriam en Gideon geen lang leven meer is gegeven. Maar het duurt eigenlijk het hele verhaal voordat je als lezer duidelijk hebt waarom er zoveel onduidelijkheid is in deze relatie.
Miriam en Gideon blijken in dit verhaal veel meer hobbels te overwinnen te hebben dan dat ik dacht in het eerste boek. Had ik deze twee hoofdpersonen in hun eerste boek al in mijn hart gesloten (ik heb echt een zwak voor Miriam), na dit boek komen ze er never nooit meer uit! Ik vind dat Anne deze personages zo mooi en kwetsbaar heeft neergezet, waarbij er ook zeker de eigen fouten niet worden geschuwd.
Anne May heeft ook weer in dit boek laten zien dat ze een topauteur is die soms liefde laat zien, die voor anderen onmogelijk lijkt. Of zoals bij dit boek, zelfs onmogelijk voor degene in de relatie. Een rauwe, maar realistische kijk op relaties!