Thriller met een roman kantje
Via World of Thrillers kreeg ik de mogelijkheid om het boek ‘Honderd Dagen’ van Emelie Schepp te reviewen.
Toen ik de aankondiging van dit boek zag, bereidde ik me voor op een onvervalste Scandi thriller. Een boek over een moord in een gebied waar ik de plaatsnamen niet van uitspreken.
Of het helemaal bij mij binnenkwam als een Scandinavische thriller weet ik niet. Ik heb eerder in dit genre boeken gelezen en had daar vaak een iets ander gevoel bij. Dit betekent zeker niet dat het een slechte thriller is.
Dit boek houdt je eigenlijk scherp met twee verhaallijnen, die uiteindelijk op een bepaalde manier ook weer in elkaar zijn vervlochten. De uiteindelijke ontknoping van de moord vond ik echt super verrassend en ik had dit niet direct verwacht.
Omdat er twee verhaallijnen een soort van door elkaar lopen, voelde ik heel erg mee met hoofdpersonage Maia. Op het laatst kreeg ik zelfs een brok in m’n keel. Je snapt waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt en daarom doen sommige dingen echt zeer.
Een goede thriller, met een roman kantje.
Een goede thriller, met een roman kantje.