Moeite met dit verhaal

Joyce Joyce
26 mrt 2024

Na veel feelgood verhalen was het wel weer even verfrissend om iets anders te lezen, al heb ik best veel moeite gehad met dit verhaal. Ik was elke keer ‘de weg kwijt’ in dit verhaal, waardoor het me niet wist te pakken.

Toen ik hem uit had en voor mezelf op een rijtje probeerde te zetten, merkte ik op dat het eerste hoofdstuk niet overeenkomt met het uiteindelijke verhaal. Het eerste hoofdstuk speelt zich af op 14 oktober, en daarna gaan ze eerst een paar dagen terug voordat ze weer bij deze datum uitkomen. Maar wat er uiteindelijk gebeurt, is niet hetzelfde als in het eerste hoofdstuk is beschreven. Dit is denk ik één van de redenen waarom ik het verhaal niet helemaal snapte.

De rode draad van het verhaal vond ik wel goed. Ik denk dat veel mensen die drang om weer even gezien te worden door een ander zich wel kunnen indenken. Maar vanaf het begin had ik mijn bedenkingen bij Johan en vooral ook bij zijn vrouw. Uiteindelijk blijkt maar weer dat niet alles is zo als het lijkt.

Het verhaal was goed, alleen de uitvoering kon wat beter. Toch kijk ik wel uit naar nog meer verhalen van Lysanne, want ik weet zeker dat er nog een spannend verhaal uit haar pen kan komen!

Meer recensies van Joyce