Eindelijk mezelf
Net als bij Matt Cains vorige boek duurde het voor mij even voor ik goed in het verhaal zat. Ook in het boek ‘Eindelijk mezelf’ krijg je, na de clash in het eerste hoofdstuk, eerst een complete uiteenzetting van het verhaal van Ted. Op een gegeven moment had ik zelf het idee dat dit misschien net iets te lang duurde, maar ik ben blij dat ik doorgezet heb. Want dit verhaal is wel nodig om het hele gebeuren te kunnen plaatsen. In het slotdeel van het boek zit weer iets meer snelheid, waardoor dit ook fijner lezen is. Het einde vond ik ook erg mooi en ik blij met de keuzes die de auteur heeft gemaakt in het verhaal.
Ted is een interessant personage. In het begin, en ik denk ook dat Matt Cain hem om een reden zo heeft beschreven, is Ted een afwachtend, iets naïef persoon die gewoon maar aanneemt wat iemand anders hem vertelt. Hij is bijzonder volgzaam en helemaal naar zijn echtgenoot. Hiermee drukt hij zijn eigen verlangens diep weg. Maar als zijn man hem verlaat, heeft hij eindelijk de kans om zichzelf te ontdekken. En hoe! Wat een geweldige beschrijvingen van zijn dromen en verlangens. Dat hij op die reis ook allerlei mensen tegen komt die hem daarin kunnen steunen is misschien te toevallig, maar zeker geen straf om over te lezen.
Uiteindelijk vond ik dit zeker een boek dat de moeite waard was om te lezen, om ook meer te lezen over de Drag wereld die voor veel van ons toch nog onbekend terrein is. Ik heb Ted uiteindelijk echt in mijn hart gesloten!