Af en toe op verkeerde been
Wauw, dit was wel een beetje een ander soort tussendoortje dan ik van de Verhalenfabriek gewend ben. Meestal is het een vrij romantisch verhaal. Dit verhaal daarentegen heeft ook wel een beetje romance, maar vond ik toch iets realistischer overkomen dan veel andere verhalen.
Het verhaal gaat voornamelijk over Marije, die naar mijn idee een beetje in een sleur zit met haar leven en haar huwelijk. Dan komt opeens Lola, een nichtje van één van haar buurvrouwen, om de hoek kijken. Lola komt niet uit het dorp, maar uit de stad en is redelijk vrij van geest. De dames kunnen het goed vinden. Lola vond ik in het begin ook al een leuk sprankelend personage.
Maar wanneer Lola een affaire begint met een getrouwde man, Marije haar huwelijk nog verder in een dieptepunt raakt en ze ook nog eens helpt om het zomerfeest te organiseren, ontstaan er allerlei verhalen. Welke moet Marije nog geloven?
De epiloog van dit verhaal vond ik echt klasse geschreven. Elk verhaallijntje kreeg eigenlijk wel zijn juiste einde, waardoor het toch nog een feelgood vibe kreeg.