Fijne ontwikkeling van het hoofdpersonage!

Joyce Joyce
11 apr 2022

Het boek is opgedeeld in 3 delen: Losses, Lessons en Blessings. Vooral het eerste gedeelte ‘Losses’ vond ik verwarrend om te lezen. Daarin wordt er namelijk de hele tijd heen en weer gesprongen tussen het heden en het verleden. Als je de data boven de stukjes niet goed leest, snap je het verhaal op een gegeven moment niet meer en moet je eerst weer een stuk terug. Vanaf het tweede gedeelte gaat dit beter en is het boek meer chronologisch geschreven met heel af en toe een flashback. Toch zijn ook de flashbacks in het eerste gedeelte wel van belang voor het verhaal, maar de manier waarop vond ik wat verwarrend.
De schrijfstijl is redelijk vlot. Wel had ik als Nederlandse af en toe enkele problemen met bepaalde Vlaamse uitdrukkingen of schrijfwijze. Dit was echter niet heel erg storend. Waar ik me wel aan begon te ergeren was het onnodig gebruik van Engelse termen/zinnen. Dit vond ik niet van toegevoegde waarde voor het verhaal en kwam zelfs af en toe te populair over. Daarmee ook de kleine tussentitels in het Engels. Waren dit songteksten, of iets dergelijks?
Het personage Isa vond ik daarentegen wel erg leuk. De ontwikkeling die zij gedurende dit verhaal doormaakt is geweldig. Van onzekere vrouw tot powervrouw, heerlijk!
Al met al een redelijke feelgood, waarbij vooral in het tweede gedeelte humor te bekennen was. Niet de humor waarmee je achterover van je stoel valt, maar wel genoeg om toch door te willen lezen.

Meer recensies van Joyce