Positief verrast

Joyce Joyce
10 mrt 2022

Dit boek heeft me aangenaam verrast. Ondanks de wervende flaptekst nodigde de cover me niet bepaald uit. Ik zou het boek niet direct hebben opgepakt als ik in een boekhandel had gelopen.
De schrijfstijl van Clare Swatman is fijn om te lezen. Ze gebruikt niet al te moeilijke woorden en de hoofdstukken zijn niet al te lang. In het eerste deel van het verhaal wordt er geleidelijk het verhaal van Anna uit de doeken gedaan en daarna ontdek je samen met Anna het verhaal van Grace. Door dit samen te ontdekken, geeft je als lezer helemaal het gevoel dat je onderdeel bent van het verhaal.
Ik vond Grace een geweldig personage. Als je leest wat ze heeft meegemaakt, vind ik het mooi hoe ze nog is op haar 94e. Ondanks alles heeft ze haar nare ervaring achter zich kunnen laten en is ze gelukkig geworden met Roy. Ik vind dat erg sterk.
Het verhaal zelf is goed opgebouwd, met eerst een soort inleidend deel over wat Anna en Grace hebben meegemaakt en hoe hun vriendschap zich ontwikkelt. Hoe Anna daarna, samen met Tom en uiteindelijk Grace, op zoek gaat naar iemand uit het verleden vind ik duidelijk en met veel gevoel in kaart gebracht.
Al met al een mooi boek om te lezen, het heeft me positief verrast!

Meer recensies van Joyce