Heerlijk!
Ik ben al jaren fan van de Tussendoortjes van De Verhalenfabriek, omdat deze je in korte tijd naar een compleet andere wereld brengen. Zo ook dit boek. Tuurlijk had ik wel eens van Oman gehoord, maar me er echt in verdiept, nee totaal niet. Ook al zal een groot deel van het verhaal fictie zijn, toch vind ik het wel mooi dat er bepaalde dingen uit real life zijn genomen.
Aan de schrijfstijl moest ik in het begin een beetje wennen. Het was alsof de hoofdpersoon (Nicole) tegen mij als lezer aan het praten was om zo haar verhaal te vertellen. Toch went alles uiteindelijk en had ik het op een gegeven moment niet meer door.
Nicole is wel een leuk personage. Het lijkt alsof ze een beetje schuchter is, maar ze gaat toch alleen op vakantie en weet zich dan ook wel goed te profileren. Gedurende het verhaal doet ze wel een paar dingen die ik niet heel slim vond, maar dat was ook wel nodig voor het verhaal. Anders is het ook zo rechttoe rechtaan verhaal. Nu zat er nog een redelijke spanning in.
Erg leuk zomers verhaal. Een keer wat anders dan een vakantie verhaal uit een land als Frankrijk, Italië of Spanje (al kan ik daar ook zeker van genieten)