Advertentie

Een novelle die je met je volle aandacht moet lezen. Annejet van der Zijl heeft gedegen research gedaan en aan de hand van de realiteit vertelt ze de historie van de slavernij in de Amerikaanse stad Charleston. De combinatie van het persoonlijke verhaal en de waarheid over de slavernij, maken het verhaal levensecht.

De Nederlandse Leon Herckenrath vertrekt op achttienjarige leeftijd met de boot naar Charleston, waar hij al kennismaakt met Juliette, op dat moment slavin in het huis waar hij onderdak vindt. Leon heeft een drastisch ander denkbeeld als de Amerikanen en al snel groeit zijn liefde voor Juliette en in het diepste geheim neemt hij haar tot zijn vrouw.

'Leon en Juliette' vertelt een heel boeiend, maar zeker ook verbijsterend verhaal van een wereld waarvan je weet had, maar waar je nu met heftige details wordt geconfronteerd. Diep respect voor Leon en zijn drijfkracht om zijn vrouw en inmiddels kinderen een veel betere wereld te gunnen en daar grote gevaren voor trotseert. Zijn acties roepen grote bewondering op en dan zijn sommige gebeurtenissen (zonder te spoileren) des te schrijnender.

AnneJet heeft een origineel en sterk boekenweekgeschenk geschreven, passend bij het thema - rebellen en dwarsdenkers. Ze laat zien dat deze twee termen zeker niet met negativiteit worden omringt, maar tot hele mooie daden kan leiden. Haar kracht als onderzoeker en verteller spat van de bladzijden af.

Reacties op: Haar kracht als onderzoeker en verteller spat van de bladzijden af

1021
Leon & Juliette - Annejet van der Zijl
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners