Alles wat ik aan je miste

Dit boek is het tweede deel in de 'Oxymoron' serie. Na het eerste deel, waarin het leek of Hazel en Jamie een toekomst hadden samen is Hazel gevlucht naar Parijs waar ze werkt al inkoper en verkoper in een exclusieve vintagewinkel. 's Nachts huilt ze zichzelf vaak in slaap, maar overdag doet ze alsof ze haar droomleven leeft. Ze droomt weg bij de verhalen die achter de kleding zitten, geniet van patisserie en een koffie als een echte Parisienne en koopt de vintagekleding die ze zelf mooi vind. Tot ze per ongeluk een tas verkoopt die een klant in de winkel is vergeten en dit tot grote problemen leidt voor de winkel en voor Hazel.

In Nederland is Jamie niet gelukkig. Hij heeft een keuze gemaakt voor een leven zonder veel kleur, hij ziet ook niet hoe hij een andere keuze had kunnen maken. Wanneer hij van zijn moeder hoort dat Hazel in Parijs in de problemen zit, besluit hij haar te gaan helpen zonder na te denken over de mogelijke consequenties.
In Parijs trekken Hazel en Jamie weer naar elkaar toe, maar dit lijkt niet zo te kunnen blijven omdat hun relatie samen ervoor zorgt dat Jamie in de problemen komt. Wat zal Jamie kiezen, liefde en geluk of zijn baan en aanzien?

Dit tweede deel is eigenlijk niet los te lezen van 'Alles wat ik aan je haatte'. Ik ben dol geworden op Hazel en de positieve manier waarop zij in het leven staat, wat haar ook gebeurd. Haar jeugd is niet makkelijk geweest, maar ze toont veerkracht en geeft kleur aan haar leven en de levens van de mensen om haar heen. Jamie vindt ik wat lastiger te begrijpen, maar doordat je als lezer steeds meer van zijn verhaal leest wordt ook duidelijk waarom hij de keuzes maakt die hij maakt.
Dit boek heb op opnieuw zowel gelezen als geluisterd en opnieuw is het boek uit meerdere perspectieven geschreven. Alle personages hebben in het audioboek hun eigen stem.

Meer recensies van Judith (juf-judith)